T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / SULTANGAZİ - Fevzi Kutlu Kalkancı İlkokulu

Veliye Mektup

Sayın Veli;

 

     Eğitim toplum olarak en fazla ihtiyaç duyduğumuz şeydir. Bir milletin okullara bakışı, o toplumla ilgili net bir bilgi verir. Zira eğitim olmadan şekillenen kişilik, topluma faydadan çok zarar verir.

 

     Değerli Veli

     Şunu unutmayalım ki evlat sahibi olmak dünyanın en çok sorumluluk isteyen işlerinden birisidir. Bozulmuş bir makineden, onu çöpe atarak kurtulabiliriz; ancak bozulmuş bir insanı atmak mümkün değildir. O hem ailesinin hem de toplumun bir problemi olarak yarın karşımıza çıkacaktır. O halde Yaratıcımızın bize tertemiz olarak teslim ettiği bu minik yavrularla biraz zaman geçirmek suretiyle, onlara destek olmalıyız.

     Yaşadığımız, gördüğümüz duyduğumuz tüm kötülüklerin temelinde cehalet yatmaktadır. Cehaleti yenmeden mutlu olabilmemiz mümkün değildir. Bu yüzden bilgisizlikle savaşmalı, öğrenen, bilen kişiler olmak için çaba sarf etmeliyiz.

 

     Sayın Veli

     Çocuğunuzu yarınlara daha iyi hazırlayabilmek için bir takım tedbirler almak zorundayız. Bu tedbirleri maddeleştirmek gerekirse şunları söyleyebiliriz:

 

    1-Öğrencinin mutlaka düzenli çalışacağı bir ortamı ve planı olmalıdır.

    2-Günlük olarak öğrencinin dersleri takip edilmeli, anlayamadığı konular varsa mutlaka telafi edilmelidir.(Abi, abla, akraba ve komşulardan destek alınabilir)

    3-Çocuğunuzun arkadaşlarını iyi seçmesini sağlayınız. Unutmayın iyi arkadaş başarıyı artıran bir faktördür.

    4-Sık sık okula gelip çocuğunuzun öğretmeniyle görüşünüz. Öğretmenin direktiflerini kaale alınız, ihmal etmeyiniz.

    5-Çocuğunuzun sosyal etkinlerde görev alması için çabalayınız. Yarışmalar için teşvik ediniz.

    6-Yavrunuzu bir hobi sahibi yapınız. Boş zamanlarını bu şekilde dolu dolu geçirmesini sağlamış olursunuz.

    7-Çocuğunuzla zaman geçiriniz. Beraber parka, spor salonlarına gidebilir, çeşitli etkinliklere katılabilirsiniz.

    8-Çocukla beraber kitap okuyunuz, test çözünüz. Unutmayın siz TV izlerken çocuğunuz ders çalışmaz, çalışsa bile bunun bir faydası olmaz.

    9-Aile içi iletişimde yavrunuza örnek olacak davranışlar sergileyiniz. Minik beyinler, en fazla psikolojisi bozuk olduğunda yorulmaktadır. Yavrunuzun moralini yüksek tutmaya gayret ediniz.

   10-Öğrencinizin beslenmesine dikkat ediniz. Zeka gelişimi bakımında sağlıklı ve doğal beslenme önemlidir. Tost, kola, cips gibi yiyecekler çocuğun gelişimini olumsuz etkilemektedir.

   11-Ödüllendirmelerde de dikkatli olunuz. Hiçbir şeyi hak etmeyen öğrenciyi ödüllendirmek onu şımartır. Bu konuda orta yolu iyi tutturmak gerekir.

   12-Öğrencinin uykusu düzenli olmalıdır. Gece yarılarına kadar TV izleyen çocuk gelişimini sağlayamaz ve başarılı da olamaz.

 

    Değerli veli

    Geleceğimizin teminatı gençleri donanımlı yetiştirmek herkesin üzerine düşen bir vazifedir.  Duymazdan gelmek, umursamamak geleceğimizi karatan bir davranıştır. Geleceğimizi daha iyi şekillendirmek için eğitime daha çok zaman ayırmamız gerektiği artık kaçınılmaz bir gerçektir.

 

 

Abdulbaki MURAT

Okul Müdürü 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.03.2013 - Güncelleme: 13.10.2022 07:54 - Görüntülenme: 484
  Beğen | 0  kişi beğendi