İSTANBUL / SULTANGAZİ - Fevzi Kutlu Kalkancı İlkokulu

EMANETİMİZ ERDEM OLSUN

Temel ahlaki öğelerle bezenen erdemli davranışlarımızı kültür birikimi olan,nesillerden nesillere anlatılarak gelen masallarımızla bütünleştirerek , kendi davranışlarını fark edip onları daha da güzelleştirmeye , iyiye ve doğruya yönlendirecek , çocuklarımız hem eğlenecek, eğlenirken de ahlaki, milli ve manevi değerlerin gelişmesini sağlayacağımız mesajlarla dikkat çekerek öğrenmeyi kalıcı hale getirmeyi amaçlıyoruz.

HEDEFLER

Bu projenin hedefi erdemli bireyler yetiştirerek temel değerleri pekiştirmek.
Kazandıkları davranışları ifade ederken ahlaki,evrensel,manevi ve milli değerlerin ön plana çıkmasını sağlamak.
Öğrencilerimize bağımsız ve özgün düşünebilme alışkanlığı kazandırırken, dil ve anlatım becerilerini geliştirmek.
Öğrencilerimizin yaratıcı düşünme becerilerini arttırırken , özgün düşünebilme alışkanlığı kazandırmak.
Web2 araçlarını tanıtmak ve kullanmak.
Çevre bilinci ,çalışkanlık,dürüstlük,saygı gibi farklı konulardaki masallarla müzikleriyle ritm duygularını güçlendirmeyi sağlamaktır.

ÇALIŞMA SÜRECI

Projenin başlama tarihi Ekim 2021, bitiş tarihi Mayıs 2022 dir.
EKİM Uygun platformlarda (etwinning ortak arama forumu vb.) proje tanıtımı yapılarak katılımcı okullar ve öğretmenler belirlenecek.Projeye katılacak öğretmenlere bilgilendirme webinarı düzenlenecek.Her okul projeyi öğrencilerine tanıtarak onları bilgilendirecek ve veli izin belgesini ailelerine imzalatacak.
KASIM Okulların destek videoları ve sloganlar web siteleri,e twinning sosyal medya platformu,eba vb. yazılı ve görsel basın yoluyla yaygınlaştırılacak.Logo ve afiş çalışmaları yapılacak. Veli,öğretmen.öğrenci için başlangıç anketleri yapılacak.ARALIK
Her ay farklı bir değer seçilecek, seçilen değerle ilgili masallar kullanılacak ve belirli gün ve haftalara entegre edilerek öğrenciler, bu masallarla ilgili etkinlik yapacak. Yapılan etkinler ay sonunda Twinspace de paylaşılacak.
Aralık ayında üretim konusu işlenecek,etkinliği gerçekleştirilecektir.
Ocak ayında dürüstlük konusu işlenecek,etkinliği gerçekleştirilecektir.
Şubat paylaşım konusu işlenecek,etkinliği gerçekleştirilecektir.
Mart özgüven konusu işlenecek,etkinliği gerçekleştirilecektir.
Nisan mutluluk konusu işlenecek,etkinliği gerçekleştirilecektir.
Mayıs sevgi konusu işlenecek,etkinliği gerçekleştirilecektir ve değerlendirme yapılacaktır.

BEKLENEN SONUÇLAR

1.öğrencilerimizde ve velilerimizde okuma kültürünü ve bilincini oluşturmak.
2.İşbirliği yapma, sosyal ilişkiler, iletişim kurma gibi sosyal yönlerinin gelişmesine katkı sağlamak.
3.Öğrencilerin okuma ve anlama yeterliliklerini geliştirmek
4.Okuma alışkanlığı kazandırmak ve okuma alışkanlığını devamlı hale getirmek
5. Yapılan etkinlerde ele alınan konuların içeriği bakımından çocukta ahlaki, milli ve manevi değerlerin gelişmesini sağlayacak.
6. İçe dönük, kendini ifade etmekte zorlanan çocuklara, kendini rahatça ifade etme fırsatı verecek.
7.Masallarda müzik kullanarak öğrencilerde basit ritim ve nota çalışmaları yapılmış olacaktır.
8.Öğrenciler web2 araçlarını kullanacak,okullarda masal panosu oluşturulacak, işbirliği halinde kendi masal kukla,bebek ve maskelerini tasarlayıp proje bitiminde ''çantamda ne var ''adı altında karşılıklı okullara hediye gönderilecektir.15-04-2022

15-04-2022

28-11-202128-11-2021