İSTANBUL / SULTANGAZİ - Fevzi Kutlu Kalkancı İlkokulu

Şbt

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurulları ve Zümreler Yönergesine uygun olarak; aşağıda belirtilen gündem çerçevesinde 2023-2024 Eğitm Öğretim Yılı İkinci Dönem Başı Öğretmenler Kurulu Toplantısı 06 Şubat 2024 Salı, saat 14.00'da  okulumuz zemin kat çok amaçlı salonda yapılacaktır.Toplantı günü sabahçı öğrenciler 8:10 derse başlayacak 10:30 dersleri sona erecektir öğlenci öğrencilerimizde 10:40 da derse başlayacak olup 13:00 ders sona erecektir.Sabahçı ve öğlenci devre için yarım gün üç saat ders yapılacaktır.İlköğretim Kurumları Yönetmeliği Madde 34. ç.bendi (Değişik:RG-10/7/2019-30827) Öğretmenler kurulu toplantıları ders saatleri dışında yapılır. Ancak, gerekli hâllerde okul müdürünün önerisi, il/ilçe millî eğitim müdürlüğünün onayıyla ders saatleri içinde de kurul toplantısı yapılabilir. Bu durumda öğrenciler izinli sayılır.

Toplantı süresince kısıtlı hizmet verilecektir.

İş sahiplerine ve görevlilere duyurulur.

Ekm

Okul Aile Birliği Olağan Genel Kurul Toplantısı, MEB Okul Aile Birliği Yönetmeliği gereği her yıl Ekim ayı sonuna kadar yapılması gerekmektedir.

Okul Aile Birliği Olağan Genel Kurul Toplantısı, 31/10/2023 Salı günü saat 13.00 'da konferans salonumuzda yapılacaktır.

Toplantı yeter sayısı sağlanamadığı takdirde, çoğunluk aranmaksızın aynı yer ve saatte  07/11/2023 Salı günü yapılacaktır.

Yapılacak toplantıya tüm velilerimiz davetlidir.

Seferberlik Koordinasyon Kurulu Toplantısı Kararları

Fevzi Kutlu Kalkancı Anaokulu Nisan Ayı Yemek Menüsü

Ekm

Okul Aile Birliği Olağan Genel Kurul Toplantısı, 27/10/2022 Perşembe günü saat 11.00 'da hijyen ve sosyal mesafe kurallarında da dikkat edilerek konferans salonumuzda yapılacaktır.

Toplantı yeter sayısı sağlanamadığı takdirde, çoğunluk aranmaksızın aynı saat ve yerde  03/11/202 Perşembe günü yapılacaktır.

Yapılacak toplantıya tüm velilerimiz davetlidir.

Eyl

MEB Eğitim Kurulları ve Zümreleri Yönergesi"  12. Maddesinde yer alan " Eğitim Kurulu Zümre/Alan Zümreleri " toplantıları aşağıda belirtilen program çerçevesinde ; 06 Eylül 2022 Salı günü yapılacaktır.

May

Bu duyuru velilerimizi bilgilendirmek amacıyla hazırlanmış olup, kayıt işlemleri ile ilgili olarak BAKANLIĞIMIZIN duyuruları esas alınmalıdır.

Bakanlığımızın konu ile ilgili güncel duyuruları web sayfamızda yayınlanacaktır.

Ock

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında Okutulacak Seçmeli Derslerin Seçimine ilişkin Bakanlığımız Temel Egitim Genel Müdürlügü tarafından 31/12/2021 tarihinde yazı yayınlanmıştır.

Dilekçe örnekleri, ve ders çizelgeleri bağlantıları aşağıda yayınlanmıştır.

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında Okutulacak Seçmeli Derslerin Seçimine ilişkin dilekçeyi (aşağıdaki bağlantıdan alabilirsiniz) en geç 20 Ocak 2022 Perşembe gününe kadar sınıf öğretmeninize elektronik ortamda ulaştırınız ya da mesai saatleri içinde (08.30-17.00) okul müdürlüğüne teslim ediniz.

Ara

Oyun odası kayıtlarımız başlamıştır.
Anasınıfına gidememiş çocuklarımıza yönelik hayata geçirilecek Oyun Odası programı için evinize en yakın resmî okulumuza başvurabilirsiniz

Ara

2021 Afet Eğitim Yılı Etkinlikleri kapsamında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca hazırlanan Sel ve Taşkınlar, Sığınağınız Hazır mı?, Şüpheli Posta Paket, Yangın Broşürleri ve Şüpheli Paketler gibi Afet ve Asimetrik tehditlere karşı hazırlık kitapçıkları ekte gönderilşmiştir.

Kas

"EĞİTİM-ÖĞRETİME ARA VERİLMESİ VE İDARİ İZİN" ile ilgili Valiliğimizin basın açıklaması aşağıda yayınlanmıştır.

May

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından " İlkokul ve Ortaokul Öğrencileri İçin 2 Dönem Ölçme Değerlendirme Uygulamaları ile ilgili 20 Mayıs 16.12 de yapılan basın açıklaması doğrultusunda TÜM 4. sınıf öğrencilerimizin velilerinin, tercih ettikleri seçeneği 26 Mayıs 2021 Salı gününe kadar mesai saatleri içinde (10.00-16.00) okul müdürlüğümüze yazılı olarak ya da e-posta (731509@meb.k12.tr)  başvurusuyla bildirmeleri gerekmektedir.

Nis

Bakanlığımız Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından 14/04/2021 tarihinde "Yüz Yüze ve Uzaktan Eğitim  Uygulamaları İle İlgili "yazı yayınlanmıştır.Bu doğrultunda İlkokullarda tüm kademelerde uzaktan eğitime geçilmiştir.Anasınıfları ve Özel Eğitim sınıflarında da uzaktan eğitime geçmiştir.

Nis

Ülkemiz genelinde uygulanan Kovid-19 tedbirleri kapsamında Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda yapılan değerlendirmeler sonucunda yüz yüze eğitimden uzaktan eğitime geçiş konusunda bazı yeni kararlar alınmıştır.

Konu ile ilgili MEB resmi twitter hesabından ÖS 8:09 · 13 Nis 2021 tarihinde aşağıdaki açıklama yapılmıştır.