T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / SULTANGAZİ - Fevzi Kutlu Kalkancı İlkokulu

Müdürümüzden

Nis

 ´´ Misafirim Ögrencilerimiz Projesi ´´   kapsaminda okulumuz ögrencileri sinif ögretmenlerince tespit edildi ,  basarili,öksüz ve yetim ögrencilerden  sirayla her siniftan bir ögrenci Okul Müdürümüz   ve Rehber Ögretmenimiz  ile sohbet etti ,  okuda  ve sinifta karsilastiklari sorunlar ,yapilmasini istedikleri seyler ve daha iyi bir egitim ortaminin  nasil  saglanacagi konularinda ögrencilerin  görüsü alindi . Rehber Ögretmenimiz sinif ögretmenleriyle görüsülerek  ,ögrencileri  belirledi.Sirayla her hafta bir sabahçi ve bir öglenci  ögrenci okul müdürümüzün misafiri oldu .Ögrencilerimizle  samimi  , sohbet havasinda geçen konusma  sonunda 100 temel eserden bir kitap hediye edildi ,  kitap okumanin önemine dikkat çekildi. ´´ Misafirim Ögrencilerimiz Projesi ´´ile okulumuz ögrencilerinin okul yönetimiyle iletisimini pekistirmek ve kendini ifade edebilme yetenegini kazandirmak amaçlandi. Ilkokul siralarinda ögrencilerin idari birimlere olan ilgisi kendi yasantimizda düsünerek , empati kurularak bu projemiz hayata geçirildi . 

Nis

 ´´ Bir Günüm Ögretmenimle Dünyalar Benimle  Projesi ´´ yetim ,öksüz, gelir düzeyi düsük ve ayni zamanda basarili  ögrencilerimizin sinif ögretmenleri ya da okul idarecileriyle bir gününü  verimli ve  duygusal bir paylasim içinde  geçirmesini saglayan  ve ögrencilerimizin sosyallesmesine katkida bulunmayi amaçlayan bir projedir. Ögrencimizin benzer yasam standartina sahip olmadigi için olusan  farkliligin neden oldugu olumsuzlugu  gönüllü ögretmen ,idareciler ile bir nebze de olsa gidermek yoluna gidilmistir. Proje fikri olustuktan sonra proje kapsamindaki hedef kitle belirlenmeye çalisilmistir. Sinif ortamlarindaki öksüz ,yetim ve basarili ögrencilerin tespiti yapilmistir. Ögrencilerimizin velileri ile görüsülerek projeden bahsedilmistir ve gezi onaylarinin alinmasi için  velilerimiz veli izin belgesini doldurmustur. Ögrencilerimizin götürülecegi uygun alanlar ve ulasim araçlari  belirlenmistir. Ögrencilerimiz  belirlenen  tarihi - kültürel miraslarimizi , camileri , parklari,kütüphaneleri  görme firsati yakalamis  ve  çesitli gezilere katilmistir .Proje 2.Sinif Türkçe Dersi´nde konusma ögrenme alani  deneyim ve anilarini anlatir , yazma kisminda duygu ,düsünce ve hayallerini anlatan yazilar yazar ,yazilarinda betimlemeler yapar ,görsel okuma kisminda ise çevresindeki sosyal olaylari anlamdirir ve yorumlar ile iliskilendirilmistir.  Proje ile ögrencilerimiz hem kendileri için model olusturan ögretmenleri ve idarecileri ile bir gününü geçirecek ki bu çocuk için dünyalar demek hem de daha önceden sadece televizyondan gördügü yerlerde bulunma firsati yakalayacaktir.Minik yüreklerin hafizalarinda silinmeyecek bir gün kalacaktir.   

Nis

   ´´ Doga Dostu Siniflar  Projesi ´´  için  2015-2016 Egitim Ögretim yilinda pilot sinif olarak okulumuzun  4-L ´yi  seçtik.Projeyi daha sonraki  egitim ögretim yilinda okulumuz genelinde uygulamaya karar verdik.Proje kapsaminda 4-L sinifi  ögretmenimiz  sinifinda yetistirilecek   bitkiyi belirledi. Demokratik bir ortamda olusturularak , öncelikle  ögrencilerimizden istedikleri bitkileri bir kagida yazmalari istendi .Ögrencilerimizin istekleri göznünde bulundurularak  , en fazla istenilen  bir bitki seçildi. Ögrencilerimiz tarafindan  saksi ve toprak temin edilerek , bitkinin  yetismesi için gerekli zemin hazirlandi. 4 / L  Sinif Ögretmeni  tarafindan sinifta ögrenciler arasinda görev dagilimi yapildi.Ögrencilerimiz almis olduklari görev sorumlulugunca  bitkilerini  hergün havalandiracak  , sulamasini  yapacak  ve sirayla hergün bir ögrencimiz tarafindan  bitkiye  güzel bir söz söylenecektir. 

Tem

Her Türlü Soru, Öneri, Şikayet ve Talepleriniz İçin 731509@meb.k12.tr adresine mail atınız ya da E-Posta göndermek için tıklayınız linkini açarak formu doldurunuz.

 

Mrt

Mrt

Mrt