Ağu

201/2022 Eğitim Öğretim yılı okul giriş çıkış zaman çizelgemiz.

Ağu

30 Ağustos Zafer Bayramınız ve Türk Silahli Kuvvetler Günü Kutlu Olsun.
Zafer Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti´nin ulusal bayramıdır. Her yıl 30 Ağustos günü kutlanır. Zafer Bayramı, 1922 yılında 26 Ağustos´ta başlayıp, 30 Ağustos´ta Dumlupınar´da Mustafa Kemal´in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi´ni (Büyük Taarruz) anmak için kutlanan bayramdır. İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terketmesi daha sonra gerçekleşse de, 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder.
Zafer Bayramı, ilk defa 30 Ağustos 1923 günü Afyonkarahisar, Denizli, Kahramanmaraş, Ankara ve İzmir´de kutlanmıştır. Resmî olarak Zafer Bayramı ilân edilmesi 1935 yılının Mayıs ayında olmuştur. Zafer Bayramı, tüm yurtta törenlerle kutlanır. Devlet erkânı ve yurttaşlar, Ankara´da Anıtkabir´i, diğer illerde de anıt ve şehitlikleri ziyaret edip, Mustafa Kemal Atatürk´e, silah arkadaşlarına ve komutasında savaşmış askerlere şükranlarını sunar. Hemen hemen her yerleşim yerinde, askerî birlikler geçit törenlerine katılır. Ayrıca dış temsilciliklerde de çeşitli kutlamalar yapılır.

Ağu

2021-2022 Eğitim Öğretim yılı 1. sınıf öğrenci listeleri belli olmuştur.01-03 Eylül tarihleri arasında okul öncesi ve birinci sınıf öğrencilerimize yönelik uyum eğitimi yapılacaktır.

Uyum eğtimi program 01 Eylül 2021 Çarşamba günü saat 13.00'da başlayacak olup 15:00'da sona erecektir,sabahçı ana sınıfı öğrencilerimiz 10:00-12:00 saatleri arası okula gelecektir. Program içeriği, zaman çizelgesi ve dikkat edilmesi gereken hususlar bu alanda yayınlanacaktır.1. sınıf veli toplantı planlaması paylaşılacaktır. Yeni öğrenci ve velilerimize Fevzi Kutlu Kalkancı İlkokulu ailesi olarak aramıza hoş geldiniz diyoruz

Tem

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününün 5.yıl dönümünde vatanımızın birlik ve beraberliği için gözlerini bile kırpmadan yaşamlarını feda eden şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz.

Tem

Telafi Eğitimi kapsamında öğrencilerimiz Sultangazi Belediyesi Bilim Merkezinde yer alan Fen Bilimleri Laboratuarı, Kimya - Biyoloji Laboratuarı, Robotik ve Kodlama Atölyesi, Akıl ve Zekâ Oyunları, Astronomi, Matematik Atölyesi, Resim ve Plastik Sanatlar, Drama ve Müzik Atölyelerinde bilimin temel ilkelerini öğrendi. Sultangazi Kent Ormanında doğa yürüyüşü yapıldı.Bu güzel etkinlik için Belediye Başkanımız Av. Abdurrahman DURSUN'a, Şube Müdürümüz Mustafa KIZILAY'a ve Sultangazi Belediyesi Bilim Merkezi çalışanlarına teşekkür ederiz. #telafidebendevarım @tcmeb @ziyaselcukprofdr @istanbulilmem @sultangazi.bilimmerkezi @av.abdurrahmandursun @sultangaziilcemem @mustafakizilay84

Tem

Okulumuzda 05 Temmuz 2021 Pazartesi günü "Telafide Ben de Varım Programı" etkinlikleri başladı.

"Telafide Ben de Varım Programı" kapsamında okulumuzda farklı tarihlerde 27 farklı etkinlik düzenlendi.

Bakanlığımız tarafından öğretmenlerimizi , öğrencilerimizi ve velilerimizi bilgilendirmek için hazırlanan "Telafide Ben de Varım" web sayfasındaki haritada okulumuzda ve Türkiye'de yapılacak/yapılan etkinlikler görülebilir.

Tem

Okulumuz bünyesindeki Ana Sınıfına kayıt işlemleri öğrencilerimiz sistemimizde görünmeye başladıktan sonra kesin kayıt yapılacaktır. Kayıt esnasında aşağıdaki formların okul idaresine teslim edilmesi gerekmektedir.*Ana Sınıfı kayıtlarında başvuru önceliği esastır. Kontenjan dolana kadar velilere sabahçı-öğlenci grup için tercih hakkı verilecektir. Öncelikli olarak 2016 doğumlu çocukların kaydı alınacaktır. 2017 doğumlu olanların kaydı ise boş kontenjan olması durumunda yapılacaktır. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün aldığı karar doğrultusunda ilkokullar bünyesinde açılan anasınıfları yemeksiz olacaktır. AYLIK ÜCRETİ 120 TL.

Haz

2015 Doğumlu öğrencilerimizin birinci sınıfa hazırlamak amacıyla Temmuz ve Ağustos aylarında hızlandırılmış Ana Sınıfı Eğitim programı ana sınıfımızda uygulanacaktır.2020/2021 Eğitim Öğretim yılında ana sınıfına gitmeyen öğrencilerimizin velilerini okulumuza bekliyoruz.Kayıt formları okuldan verilecektir.

May

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk 31 Mayıs 2021 Pazartesi 20.41 de https://twitter.com/ziyaselcuk/status/1399420903319080961 hesabından şu açıklamayı yaptı.  " Kavuşuyoruz. Yarın itibariyle ilkokul öğrencilerimiz, 7 Haziran Pazartesi'den itibaren ise ortaokul ve lise öğrencilerimiz için haftada iki gün yüz yüze eğitime başlıyoruz." dedi.

Bu açıklama doğrultusunda okulumuzda eğitim öğretim etkinlikleri 15 Nisan öncesi uygulanan zaman çizelgesi ve öğrenci grupları ile 1 Haziran 2021 Salı günü başlayacaktır.

Günlük zaman çizelgesi için TIKLAYINIZ...

May

Bu duyuru velilerimizi bilgilendirmek amacıyla hazırlanmış olup, kayıt işlemleri ile ilgili olarak BAKANLIĞIMIZIN duyuruları esas alınmalıdır.

Bakanlığımızın konu ile ilgili güncel duyuruları web sayfamızda yayınlanacaktır.

May

Kullandığımız  her türlü kitap, defter vb gibi geri dönüşüme kazandıracağımız malzemeleri mesai saatleri içinde okulumuza getirebilirsiniz.

Bu sayede hem milli ekonomiye katkı yapmış olacağız hem de ağaç kesimine engel olup israfı önlemiş olacağız.

Atık kağıtları mesai saatleri içinde  (10.00 - 16.00)  zemin katta bulunan depo bölümüne bırakabilirsiniz.

May

Türk tarihin dönüm noktalarından biri olarak kabul edilen 19 Mayıs 1919´un 102. yıl dönümüne ulaşmanın coşku ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz.

Nis

Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından açılan yüce meclisimizin açılışının 101. Yılı anısına, okulumuzdan uçan kırmızı ve beyaz renkli 101 balon,23 Nisan marşı eşliğinde birinci sınıf öğrencilerimizce gökyüzüne bırakıldı.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramınız kutlu olsun.

Nis

Otizm eksiklik degil, farklılıktır... Özel sınıfı öğrencilerimize ve öğretmenlerimize emekleri için teşekkür ederiz.♥️♥️♥️